İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN GAÜN NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULUNA ZİYARET

• /
  • Haberler
  • /

Tarih : 01-06-2018

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iş insanları ve Öğretim Elemanlarından oluşan 52 kişilik heyet Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

İSTE Rektörü Dereli, “Yeni kurulan bir Üniversite olarak hedeflerimiz büyük. Teknik bir Üniversite olarak Teknoversite kavramıyla yola çıktık. Ülkemizdeki güzel örnekleri ve iyi uygulamaları yerinde görerek İskenderun Teknik Üniversitesi’ne uyarlamak istiyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 10 yıldır faaliyet göstermekte olan ve trimester sistemiyle adından başarıyla bahsettiren Yüksekokulu’na yaptığımız bu ziyareti oldukça önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece Bölgemizin Değil Türkiye’nin En İyisi Olmak İçin Çalışıyoruz

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü ile İTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyetin Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’na yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl YILMAZ “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan Türkiye’deki 8 Meslek Yüksekokulundan birisi olduğunu ve 900’e yaklaşan tüm Meslek Yüksekokulları içerisinde Türkiye’nin en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini” ifade etti.

Doç. Dr. Yılmaz yaptığı bilgilendirme konuşmasında “Yüksekokulumuzda Güz, Bahar ve Yaz dönemi olmak üzere bir akademik yılda üç dönem eğitim veriyoruz. Bundan dolayı öğrencilerimiz diğer Meslek Yüksekokullarına göre daha fazla eğitim alıyorlar. İki yıl süresince alınan altı dönem eğitimin iki dönemini pratik eğitim alması için iş yeri eğitimine gönderiyoruz. Böylece öğrencilerimiz sanayinin doğal iklimini teneffüs etmiş ve mezuniyet sonrası çalışacağı ortamı görmüş olmaktadır. İşveren ise öğrencimizin çalışma alışkanlığını ve iş karakterini görme imkanı bulduğu için mezuniyet sonrası istihdamda önemli başarı elde etmekteyiz. Yüksekokulumuzu yaptırarak Üniversitemize devreden Topçuoğlu ailesinin aktif desteğini almaya devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi tarafından her yıl tüm Programlarımıza yerleşen ilk 10 öğrenciye 250 TL karşılıksız burs verilmektedir. Diğer yandan yine Organize Sanayide bulunan firmalarımız öğrencilerimize tam destek vermektedir. Özellikle halı, tekstil, gıda, makine, lojistik, ayakkabı ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın insan kaynakları birimleri ile çok yakın çalışıyoruz. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş bulmada sıkıntı çekmiyorlar” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında günün anısına Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Yılmaz ve İSTE Rektörü Dereli arasında karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Yüksekokulda bulunan derslik laboratuvar ve atölyeleri gezen heyet atölyelere ve üretimi yapılan ürünlere hayran kaldıklarını belirtti.