Hakkımızda

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Test Laboratuvarı TS EN ISO 17025:2017 kapsamında hazırlanan Kalite Sistemini uygulamaya koymuştur. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Test Laboratuvarı “Bölgedeki tekstil, giyim, deri, ayakkabı sektörlerine Test Hizmetleri” kapsamında birimlerin faaliyetlerini gerçekleştirirken izleyecekleri yöntemleri ve bunların detaylarını bu kitapta atıflarına yer verilen yasal mevzuatlar, proses, prosedür ve talimatlarla belirlemiştir.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Test Laboratuvarı, Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 26.09.2003 tarihli toplantısında alınan karar ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Gaziantep 2.Organize Sanayi Bölgesinde Gaziantep Üniversitesine tahsisi yapılmış olan arsa üzerine inşaa edilen binanın yapımı ve donanımı merhum iş adamı Naci Topçuoğlu tarafından üstlenilmiş ve okul binasının (idari, eğitim ve kafeterya blokları) 27 Temmuz 2003 tarihinde temeli atılmıştır. İnşaatı 2007 yılında tamamlanan Yüksekokulumuzun, resmi açılış töreni 31 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşmiştir.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulunda Sosyal ve Teknik alanlarda toplam 11 bölümde 15 mesleki program altında eğitimler verilmektedir. Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri bölümü 2012 yılından beri 2 yıllık yüksekokul eğitimi vermektedir. Kurulduğundan beri Gaziantep Ayakkabı Sektörü ile ilişkiler; sektöre eleman temini, öğrencilerin firmalara yönlendirilmesi, araştırmalar, Tekstil, Giyim, Deri, Ayakkabı bölümünde bulunan ayakkabı atölyesine sarf malzemesi, yardımcı ekipman sağlanması gibi alanlarda sürekli olarak devam etmektedir.

Ayakkabı Test Laboratuvarı; İpekyolu Kalkınma Ajansının Cazibe Merkezlerinin Destekleme Programı kapsamında 18.01.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanan “Gaziantep Üniversitesi Ayakkabı Test Laboratuvarı Kurulumu Ve Akreditasyonu” projesi esasına göre Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunun idari bölüm zemin katta toplam 237 m2 kapalı alanda kurulmuştur. Test Laboratuvarının tüm makine-ekipman ve tefrişatı proje kapsamında temin edilmiştir.

Laboratuvarımız faaliyetlerini; Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu İdari Bölüm Zemin katta yer alan tesisinde gerçekleştirmekte olup sabit tesis dışında, ilişkili, geçici veya gezici tesisleri ayrıca, müşterinin tesisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri de bulunmamaktadır.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...