Naci TOPÇUOĞLU Kimdir?

Naci TOPÇUOĞLU (1941-2008)

1941 yılında Kilis'te doğan Naci Topçuoğlu, İlköğretimini Kilis'te tamamladı. Daha sonra babası Merhum Mustafa Topçuoğlu ile birlikte Gaziantep'e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Üniversite'yi bitirdikten sonra Van'da yedek subay olarak vatani görevini yaptı. 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi'ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı. 1976 yılında Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle sanayiciliğe başladı.

'Hayırsever işadamı'

Merhum Naci Topçuoğlu, Kilis'te yaptırdığı modern aşevinden her gün fakirlere yemek dağıttırırdı. Ayrıca, ramazan aylarında da büyük gıda yardımlarında bulunurdu. Merhum Naci Topçuoğlu, Annesi İnayet Topçuoğlu adına sağlık ocağı yaptırarak, Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. Ayrıca Topçuoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde çok modern Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nu yaptırarak, sanayici ara eleman yetiştirilmesini sağladı.

'Sanayi Odası'nda öncülük yaptı'

1989 yılında kurulan Gaziantep Sanayi Odası kuruluşunda etkin rol oynayan Naci Topçuoğlu, 10 yıl boyunca Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yaptı. Merhum Topçuoğlu, Sanayi Odası'nın kurucu üyeliğini de yaparken, Merhum Sani Konukoğlu ile Merhum Kamil Şerbetçi'yle odanın iyi bir noktaya gelmesi için büyük bir mücadele örneği verdi.

'Gaziantepspor'da yöneticilik yaptı'

Naci Topçuoğlu, Gaziantepspor'da uzun sure As Başkanlık görevinde bulundu. Topçuoğlu, her zaman Gaziantepspor'a destek oldu.

Tedavi için gittiği İstanbul'da hayatını kaybeden Gaziantep Sanayi Odası'nın İlk Meclis Başkanı, Gülsan A.Ş. ve Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı sanayici, işadamı M. Naci Topçuoğlu son yolculuğuna göz yaşlarıyla uğurlandı.