Bologna Bilgi Sistemi

Bologna sürecinin üniversitemizde uygulanması kapsamında öncelikle akademik birimlerimizde müfredat geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda her bir akademik birimin program öğrenme çıktıları (yeterlilikleri) belirlenmiş, bu yeterlilikleri karşılayacak şekilde ders müfredatları yeniden düzenlenmiş olup, her bir ders için program yeterliliklerini karşılayacak ders öğrenme çıktıları ve öğretim yöntemleri ile ölçme ve değerlendirme yöntemleri belirlenmiştir.

Gaziantep Üniversitesinde derslerin AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) kredileri öğrencilerin sarf ettiği “iş yükü” göz önüne alınarak belirlenmiştir. AKTS kredileri öğrencilerin beklenen öğrenim çıktılarını başarabilmesi için gerekli olan is yüküne dayandirilmiştir. Öğrenim çıktıları; başarılı bir öğrenme sürecinin tamamlanmasından sonra bir öğrencinin neyi öğreneceği, anlayacağı ve yapabileceğini tanımlamaktadır.

Detaylı bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ