Genel Bilgiler

Genel Bilgiler

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 26.09.2003 tarihli toplantısında alınan karar ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur.

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde Üniversitemize tahsisi yapılmış olan arsa üzerine inşaa edilen binanın yapımı ve donanımı merhum iş adamı Naci Topçuoğlu tarafından üstlenilmiş ve okul binasının (idari, eğitim ve kafeterya blokları) 27 Temmuz 2003 tarihinde temeli atılmıştır. İnşaatı 2007 yılında tamamlanan Yüksekokulumuzun, resmi açılış töreni 31 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşmiştir.

Meslek Yüksekokulumuzda eğitim verilen bölüm ve programlar;

EL SANATLARI BÖLÜMÜ

1. Halıcılık ve Kilimcilik

2. Mimari Dekoratif Sanatlar

3. Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

4. Tekstil ve Halı Makineleri

5. Makine

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

6. Un ve Unlu Mamuller

7. Gıda Teknolojisi

8. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ

9. Ayakkabi Tasarımı ve Üretimi

10. Giyim Üretim Teknolojisi

11. Tekstil Teknolojisi

KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

12. Kimya Teknolojisi

ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

13. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

14. Mekatronik Teknolojisi

15. Radyo ve Televizyon Teknolojisi

16. Elektronik Haberleşme

17. Elektronik Teknolojisi

18. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

 

 

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Olarak Amacımız;

Amaç-1

“Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında kurum/kuruluşların gereksinimi olan nitelikli, donanımlı, mesleki yeterliliğe sahip, insan gücünü yetiştirmek” 

Hedef-1 Sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman yetiştirmeye yönelik teorik ve pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde verilmesi. 

Hedef-2 Öğrencilerimizin uygulamaya yönelik eğitimlerini, ilgili kurum/kuruluşlarda yaparak iş disiplini içinde yetişmelerinin sağlanması ve iş dünyasının talep ettiği becerilerin kazandırılması. 

Hedef-3 Tamamlanan işyeri eğitimi dönemi sonrasında öğrenci ve öğretim elemanlarından geri bildirim alınarak, etkin olmayan firmaların tespit edilerek firma havuzundan çıkarılması.

 

Amaç-2

“Eğitim-Öğretimi çağdaş normlara uygun bir şekilde geliştirmek (Eğitimde Yenilikçilik ve Yaratıcılık) ve teknolojik olanakları geliştirmek” 

Hedef-1 Eğitim-öğretimin niteliğini AB’nin eğitim ve meslek alanına ilişkin benimsediği ilkeler doğrultusunda uluslararası standartlara ulaştırmak. 

Hedef-2 Çalışanların ve öğrencilerin her türlü eğitimlerine katkıda bulunacak teknik ve altyapı donanımlarının tamamlanması.

 

Amaç-3

“Bölgenin ve ülkenin gereksinimi olan yeni istihdam alanları yaratabilecek programlar açarak, alanında eğitimli ve bilgili bireyler yetiştirmek” 

Hedef-1 Ülke genelinde istihdam imkanı bulunan meslek dallarının belirlenmesi. 

Hedef-2 Bölgenin ekonomik gelişimi paralelindeki yeni iş olanaklarının tespiti 

Hedef-3 Gaziantep Üniversitesi misyonuna uygun, eğitim-öğretim programlarına yönelik altyapı donanımlarının sağlanması. 

 

Amaç-4

“Öğrenci memnuniyetini arttırmak” 

Hedef-1 Öğrenci ve çalışanlarının sosyal, kültürel ve teknik gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerin düzenlenmesi.  

Hedef-2 Mezun öğrenciler ve ilgili sektör elemanları ile iletişimde bulunulması ve mezun öğrencilere istihdam yaratılması 

 

Amaç-5

“Araştırma, eğitim ve tanıtım yoluyla meslek yüksekokulumuzun tanınırlığını arttırmak” 

Hedef-1 Öğretim elemanlarının akademik kariyer yapmalarının sağlanması ve akademik etkinliklere katılımının teşvik edilmesi 

Hedef-2 Eğitim ve araştırma kurumları ile iletişim ve işbirliğini geliştirmek, Üniversite-Sanayi ortak programının uygulandığı üniversite ve yüksekokullar ile işbirliği olanaklarını geliştirmek

Tüm Hakları Saklıdır. © 2024