Yayınlar ve Bildiriler

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler (SCI & SCI Expanded):

A1. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2023). ‘Effects of Fiber Type and Yarn Production Technique on Pile Yarn and Carpet Performances.’ The Journal of The Textile Institute, 2023, https://doi.org/10.1080/00405000.2023.2231191

A2. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2022). ‘Effects of Filament Fineness and Disc Type of Drawn Textured Polyester Yarns on Carpet Resilience and Appearance Retention Performance.’ Journal of Industrial Textiles, 2022, Cilt: 52, Sayfa: 1-17.

A3. FİDAN GÜLBİN, KİREÇCİ ALİ,. (2018). ‘Comparison of Quality Parameters of Single, Plied and Sirospun Yarns and Fabrics Woven By These Yarns.’ Tekstil ve Konfeksiyon, 2018, Cilt: 28, Sayı: 2, Sayfa: 98-106.

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler:

B1. YAZ CEMİLE EMEL, FİDAN GÜLBİN (2023). Comparison of Tensile Properties of Single and Plied Polypropylene Frieze Yarns. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’23) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B2. FİDAN GÜLBİN, TURAN BETÜL (2023). Farklı Atkı Sıklığındaki Polyester Havlı Halılarda Statik Yükleme Sonrasında Rezilyans Performansının İncelenmesi. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’23) (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

B3. FİDAN GÜLBİN, YAZ CEMİLE EMEL (2023). A Study on Performance under Static Loading of Polypropylene Carpets Produced by Different Filament Fineness and Slip Additive Ratios. International Congress of Sustainability and Technological Developments in Textiles               (TESTEG 2023) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B4. YAZ CEMİLE EMEL, FİDAN GÜLBİN (2023). Effect of Different Yarn Linear Density on Some Mechanical Performances of Frieze Yarns. International Congress of Sustainability and Technological Developments in Textiles (TESTEG 2023) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B5. TURAN BETÜL, FİDAN GÜLBİN (2023). Katlı Polyester Hav İplikleri Kullanılarak Farklı Sıklıklarda Üretilen Halıların Rezilyans Davranışlarının İncelenmesi. International Congress of Sustainability and Technological Developments in Textiles (TESTEG 2023) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B6. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2022). Effect of Different Filament Fineness and Disc Combination on DTY Polyester Yarn Tensile Properties.  International Congress of Innovative Textiles (ICONTEX 2022) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B7. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2021). DTY Polyester İpliklerde Filament İnceliğinin ve Disk Tipinin İplik Fiziksel Özelliklerine Etkisi. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’21) (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

B8. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2020). Polyester Hav İpliklerinde Filament İnceliğinin Halılarda Statik Yükleme Sonrası Rezilyans Performansına Etkisinin İncelenmesi. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’20) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B9. SARIOĞLU ESİN, FİDAN GÜLBİN, (2019). Bursting Strength Analysis of Knitted Fabrics from Multifilament/Microfilament Core-Spun Yarns. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’19) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B10. SARIOĞLU ESİN, FİDAN GÜLBİN, (2019). Bobinleme İşleminin Rejenere Selülozik Lif Karışımlı İpliklerin Performansı Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi. The International Conference of Materials and Engineering Technology (TICMET’19) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B11. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, KAYNAK KÜBRA H., (2019). Bending Rigidity of Polyester Microfilament Woven Fabrics. ICENS 2019 - The 5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B12. KORKMAZ YASEMİN, FİDAN GÜLBİN (2019). Current Fibers Used As Carpet Pile Yarn. ISADET 2019 - International Symposium on Advanced Engineering Technologies (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B13. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, KAYNAK KÜBRA H., (2018). Bi-Streç Denim Kumaşlarda Buruşma Dayanımına Etki Eden Faktörler. UMTEB 2018 - 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

B14.  FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN (2017). Contamination of Yarns Produced From Local and US Blends. IAREC 2017 - International Advanced Researches and Engineering Congress (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

C. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler (TR Index):

C1. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, ÇELİK HALİL İBRAHİM (2023). ‘Filament inceliği ve disk tipinin DTY polyester ipliklerin fiziksel ve mekanik özelliklerine etkilerinin incelenmesi’ Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2023, Cilt: 29, Sayı: 7, Sayfa: 783-789.

C2. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN, KAYNAK HATİCE KÜBRA (2021). ‘Bi-Streç denim kumaşlarda buruşma özellikleri Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2021, Cilt: 27, Sayı: 7, Sayfa: 781-787.

C3. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN (2019). ‘Comparison of contamination on yarns produced from local and us blend cotton types’ International Advanced Researches and Engineering Journal, 2019, Cilt: 3, Sayı: 1, Sayfa: 60-64.

D. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

D1. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN (2017). Farklı İplik Temizleme Sistemlerinin İncelenmesi. UCTEK 2017 – Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

E. Diğer yayınlar:

E1. FİDAN GÜLBİN, KORKMAZ YASEMİN (2018). ‘İplik Temizleme Sistemlerine Genel Bir Bakış.’ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2018, Cilt: 21, Sayı: 4, Sayfa: 312-321.