NTMYO'ya ‘Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi’

NTMYO'ya ‘Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi’
Tarih : 20-12-2019

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları kapsamında; TSE tarafından kalite yönetim sistemlerinin belgelendirilmesi uygun görülen Diş Hekimliği Fakültesi, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, GAÜN Sporium ile Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü’ne ‘Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi’ verildi.

ÜNİVERSİTELER ŞEHRE VE ÜLKEYE DEĞER KATIYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi’nin şehre değer kattığını ifade ederek, “Üniversitelerin şehir açısından da bölge açısından da örnek olma gibi bir misyonları var. Dünyaya baktığımızda kalite belgeleri başta olmak üzere marka, patent, coğrafi tescil ve buna benzer sertifikalar, buna benzer kazanımlar ülkelere değer katıyor. Üniversitenin kendi hayatında yapmadığı, kendisinin uygulamadığı hiçbir şeyi bir başkasına örnek gösterme şansı yok. Bu açıdan ben bu başarıyı elde eden hem Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ü, hem de her birimimizi tek tek tebrik ediyorum” diyerek, Gaziantep Üniversitesine bu kalite belgesini almakla örnek olduğunu söyledi.

GAÜN’E ÖVGÜ VE TEŞEKKÜR

GAÜN’ün kalite çalışmalarını tamamlayan dört biriminin belgelerini alma töreninde konuşan TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirterek, “Bu yıl dünyanın en önemli referans değerlendirme kuruluşları arasında yer alan TİMES Higher Education’un, En İyi Üniversiteler Listesi’nde 30 Türk üniversitesi arasında 14. sırada bulunması nedeniyle Gaziantep Üniversitesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nin kalite noktasında bütünleşik bir yapıya doğru gittiğini aktaran TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, “Gaziantep Üniversitesi, bu bölgede çok köklü eğitim kurumlarından bir tanesi. Türk bilim hayatına Türk eğitim hayatına çok önemli katkılar sağlamış bir üniversite. Bugün bu üniversitemize 4 belge vereceğiz. Bu birimler öyle bir yapı ortaya koyuyor ki, bunun bir adım sonrasında Üniversitenin bütün hizmetleri kalite yönetim sistemleri arasında bütünleşik bir yapıya doğru gidiyor. Ben bu noktada rektörümüze ve katkı veren bütün değerli arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bizim bu konuya bakışımız sadece bir belge vermek değil. Sonuçta biz ülkemizin kaynaklarını daha iyi kullanmak adına bir arayışın, bir çabanın içerisindeyiz ve bunun sonucunu belgelendiriyoruz. Dolayısıyla üniversitelerimizin de bunu yapmış olması önemli. Ben bugün yapacağımız bu belge töreni sonrasında çalışmaları belge ile taçlanmış olan her bir birimin yaptıkları faaliyetler ile daha etkin, daha verimli hizmet sunacağına inanıyorum” dedi.

HEDEF TÜM BİRİMLERE KALİTE BELGESİ

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, üniversitelerin misyonu gereği sadece eğitim vermeyip, aynı zamanda öğretim ve deneyim kazandırdıklarını söyledi. Prof. Dr. Gür, “Üniversiteler bunu yaparken bir taraftan da kendi iç düzenleri içerisinde kurumsal gelenekleri tamamlamakta, bu kurumsal geleneklerini dış paydaşlara açarak onların denetiminde, öngörüleri doğrultusunda standartlarını oluşturmaktadır. İşte Gaziantep Üniversitesi de yaptıklarını dış paydaşlarıyla birlikte yola çıkarak yapıyor. Bunu yaparken de istişarelerle ve açık denetimlerle kaliteyi bir aşama daha yukarıya çıkartıyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nin köklü bir geleneğe sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Gür, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İyi bir mühendislik geleneğimiz var. Sağlık alanında bölgenin en kapsamlı ve en kaliteli hizmetini sunan hastanemizin yanı sıra, sosyal bilimlerde iz bırakan çalışmalarıyla üniversitemiz son zamanlarda daha fazla isminden bahsettiriyor. Kültür, sanat ve bilim alanında yaptığımız bu çalışmaları belli bir standarda bağlamanın yanı sıra, hedefimiz üniversitemizin tüm birimlerini TSE standartları açısından eğitim kalitesiyle kurumsal bir yapıya dönüştürmek. Eğitim kalitesiyle, ortam, mekan, hijyen açısından bunlara çok önem veriyoruz.”

DÖRT BİRİM ÇALIŞMASINI TAMAMLADI
Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi TS EN ISO 9001:2015 verilen GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu; sanayide kurulan ilk meslek yüksekokul olması Treemaster Eğitim Modeli’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından da örnek gösterilmesinin yanı sıra, eğitim modeli ve işyeri eğitimi uygulamaları ile okulun hem sektöre hitap etmesi, işe yerleşme oranları bakımından başarılı bir örnek olması, kalite çalışmaları konusundaki hassasiyeti dikkat çekici olduğu belirtildi. Hijyen ve Sanitasyon Standardı Sistemi Belgesi almaya hak kazanan GAÜN Sporium’un, hijyene erişimin temel bir insanlık hakkı olması misyonu ile çalışmalarını kanıtlayarak, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Standardı Sistemi Belgesine sahip dünyanın ilk spor merkezi olma özelliğini taşıdığı vurgulandı. Türkiye’nin önde gelen diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de, kalite farkındalığının yüksek olduğu ve özellikle çalışanların kalite sistemine vakıf olması nedeniyle TS EN ISO 9001:2015 Yönetim Sistemleri Kalite almaya hak kazandığı vurgusu yapıldı. Bölgenin en sistemli çalışan ilk kamu kreşi olma özelliğini elde eden GAÜN Kreş ve Anaokulu da yapılan çalışmalarda 230 öğrenciye verilen hizmetteki özene dikkat çekilerken, planlamalardaki detaydan dolayı TS EN ISO 9001:2015 Yönetim Sistemi Kalite Belgesi’ne layık görüldüğü kaydedildi.

BELGE TAKDİM TÖRENİ
Gaziantep Valisi Davut Gül ve TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas, Kreş ve Anaokulu Müdürü Güler Boran ve Sporium İşletme Müdürü M. Adem Demirezer’e Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi verildi. Belge takdim töreni sonrasında günün anısına Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’e, Prof. Dr. Adem Şahin tarafından da Prof. Dr. Ali Gür’e hediye takdim edildi. Tören, TSE Bayrağının teslim edilmesiyle sona erdi.