KARİYER KONUĞUMUZ GAOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ ŞİMŞEK

• KARİYER KONUĞUMUZ GAOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ ŞİMŞEK

KARİYER KONUĞUMUZ GAOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ ŞİMŞEK
Tarih : 25-11-2019

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu kariyer günleri etkinliğinde, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurul Başkanı Cengiz Şimşek konuk oldu.

Keyifli bir sohbet havasında geçen buluşmada Cengiz Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi tarafından Naci Topçuoğlu MYO öğrencilerine verilen burs miktarının artırılacağı sözünü vererek, başarılı olan öğrencileri mümkün olduğu kadar destekleyeceklerini ifade etti. Şimşek, “Öğrencilik hayatım boyunca burslu okudum. Öğrenci olmanın zorluklarını iyi bilirim. Burs öğrenci için önemlidir” dedi. Öğrencilerin ulaşım noktasında yaşadıkları sıkıntılar için de ellerinden geleni yapacağını söyleyen Şimşek, “Yeter ki gençlerimiz başarılı olsun, çalışsınlar. Hem Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, hem de Melike Tekstil kurucusu olarak başarılı, çalışkan olan öğrencilerimize her türlü imkânı sağlamaya hazırım” şeklinde konuştu.

İŞİNİ SEVMEK BAŞARIDA EN BÜYÜK ETKEN

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’ın, “Öğrencilerimiz nasıl bir donanıma sahip olmadır ki hem Melike Tekstilde hem de Enerji Sistemlerindeki firmalarınızda işe alınabilsin?” sorusu karşısında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şimşek şunları söyledi: “Kişinin öncelikle öz saygısı olmalı, işine de saygı duymayı bilmeli ve bir işi ne için, neden yaptığını bilerek hareket etmeli. Alacağınız maaş miktarı önceliğiniz olmasın. Önce çalışın, kendinizi gerçekleştirin. Teorik eğitim çok önemli ancak uygulamalı eğitim olmayınca pek bir işe yaramıyor. Bazı mühendisler işe başladıklarında bazı aletleri sadece kitap üzerinde görmüş oluyor. Bu açıdan uygulamalı eğitimin faydası yadsınamaz. Ben de başarımı buna borçluyum hatta birçok iş adamı da daha ilkokuldan çıraklık yaparak bugünlere geldik. Uygulamalı eğitimle birlikte işini sevmek kişiyi başarılı kılan en büyük etken.”

Konuşmasının devamında “İşin kalitesi detayında gizlidir” diyen Şimşek, “Globalleşen dünyada önemli olan, kırılan bir parçanın yerine yenisini yapmak değil, neden kırıldığı sorusu akla getirmek ve sonucunu bulmaktır. Bunun için de eğitim şart. Hem kişisel, hem de iş hayatında amaç ve hedeflerin bilinmesi başarıyı getirir, bu önemlidir. Öğrencilerimize soruyorum, neden Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunu tercih ettiniz ve niçin buradasınız? Bu soruların cevabını verebiliyorsanız başarılı olabilirsiniz” diye konuştu.

Kariyer buluşması etkinliği, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek’e günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.